Financieringsmogelijkheden speelfilm via fondsen

10 mei 2019 bijgewerkt
Let op! De eisen die gesteld worden aan de aanvrager van SCREEN NL is verlaagd naar 1 film. Een producent hoeft dus maar 1 bioscoopfilm geproduceerd te hebben om in aanmerking te komen voor een volwaardige bijdrage in de productiekosten.

Het Filmfonds hanteert een aantal regelingen waarmee het bijdragen kan verlenen in de kosten van het ontwikkelingen en produceren van films.  Bovendien hanteert het Abraham Tuschinski Fonds een nieuwe regeling. Deze regeling vult de equity en of MG aan.

Nu het merendeel van de regelingen in 2019 is aangepast leek het ons handig om overzichten te maken van de verschillende mogelijkheden.

Onvolkomenheden en/of aanvullingen, graag mailen naar afdeling@filmzaken.com

SCENARIO-ONTWIKKELING SPEELFILM

informatie OVERSTEEK en CINEMA JUNIOR

FINANCIERINGSBIJDRAGEN VIA SEMI-AUTOMATISCHE REGELINGEN

FINANCIERINGSBIJDRAGEN VIA SELECTIEVE REGELINGEN

AANVRAGEN bij MEERDERE REGELINGEN

Aangezien het niet eenvoudig is om marktfinanciering te vinden en filmmakers met hun producenten hun films het liefst maken voor het budget dat nodig is, zullen producenten naast de CASH REBATE regeling (i.e. Netherlands Film Producten Incentive) ook gebruik willen maken van de andere regelingen zoals SCREEN NL en de MATCHING REGELING.

Maximale staatssteun

Het Filmfonds hanteert 50% staatssteun, maar kan daar vanaf wijken in het geval dat het gaat om  (zie mededeling van de Europese Commissie d.d. 5-11-2013 art. 52 lid 2)

  • grensoverschrijdende producties die door meer dan één lidstaat worden gefinancierd en waarbij producenten uit meer dan één lidstaat betrokken zijn. Dan mag het subsidieniveau tot 60 % van het productiebudget bedragen.
  • moeilijke audiovisuele werken  (dit zijn films waarvan de originele versie alleen bestaat in een officiële taal van een lidstaat met een beperkt grondgebied, laag bevolkingsaantal of klein taalgebied)
  • coproducties met landen op de lijst van de Development Assistent Committee  van de OESO.

REGLEMENTEN FONDSEN

Abraham Tuschinski Fonds

Nederlands Filmfonds

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Alle berichten, filmbeleid > filmfonds, filmfinanciering > subsidies. Bookmark de permalink .

2 reacties op Financieringsmogelijkheden speelfilm via fondsen

  1. Pingback: Filmfonds reglementen 2019 | Welke producenten kunnen aanvragen | Afdeling Filmzaken

  2. Monty B zegt:

    Appreeciate your blog post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s