over > wat en hoe

Deze site is te gebruiken als naslagwerk met artikelen over o.m. auteursrecht, arbeidsmarkt, filmbeleid en filmfinanciering. Per onderwerp houden we ontwikkelingen bij die belangrijk zijn voor een goed functionerende filmsector (zie het hoofdmenu in de bovenstaande balk). Deze ontwikkelingen voorzien we van commentaar, bovendien bieden we ruimte aan de opinie van betrokkenen met als doel bij te dragen aan het debat over issues, misstanden en oplossingen. Er is ook een mogelijkheid om alle artikelen door te bladeren.

Het delen van kennis en ervaringen tussen filmmakers en producenten en andere betrokkenen is essentieel voor een inspirerende, zelfbewuste filmsector.

Er is veel talent en ondernemersdrift in de Nederlandse filmsector; bij filmmakers, producenten en exploitanten. Afdeling Filmzaken heeft als uitgangspunt dat deze partijen goed moeten kunnen functioneren wil de Nederlandse film tot bloei kunnen komen. Met het delen van kennis en het voeren van debat kunnen we hierover tot inzichten komen en samen bijdragen aan het ontstaan van een inspirerende en zelfbewuste filmsector.  Deel daarom je kennis en inzichten met Afdeling Filmzaken.

Kennis delen, de bron van menselijke vooruitgang

Het delen van kennis is [..]een van de drijvende krachten achter de vooruitgang van de mens als soort. Want hoe kan het dat een chimpansee nooit een raket of iPhone heeft uitgevonden en wij wel? Omdat wij, meer dan welke diersoort dan ook, kennis uitwisselen met elkaar, zegt de beroemde evolutiebioloog Matt Ridley.  (De Correspondent, 2018)

Dit citaat is ontleend aan De Correspondent, een toonaangevend journalistiek online platform dat een aantal belangrijke werkprincipes op een rijtje heeft gezet. Goed voorbeeld doet volgen.

Afdeling Filmzaken wil:

  1. Debat over ontwikkelingen in de filmsector voeren op basis van solide informatie en kennisuitwisseling tussen makers, producenten en iedereen die de filmsector een warm hart toe draagt.
  2. Transparant zijn en ruimte bieden aan verschillende meningen
  3. Vooroordelen, stereotypen en argwaan bestrijden
  4. Problemen signaleren, maar ook zoeken naar oplossingen
  5. Vooruitgang stimuleren door nieuwe financieringsvormen en businessmodellen te onderzoeken en technologische ontwikkelingen op de voet te volgen
  6. De arbeidspositie, werkomstandigheden en verdienmogelijkheden van makers en producenten verbeteren.

Afdeling Filmzaken is ervan overtuigd dat authenticiteit en autonomie voor makers en producenten de kern vormen van een creatief sterke filmsector. Met elkaar willen we werken aan het creëren van optimale randvoorwaarden voor een divers en kwalitatief sterk aanbod van films.

We horen graag je mening!

We vragen aan jullie – onze lezers – om ervaringen met ons en andere lezers te delen, je visie te geven op belangrijke thema’s en bij te dragen aan het debat. Laat van je horen!

Reacties kun je hier mailen of sturen via : filmzaken@eurnet.nl

Advertentie